måndag 28 september 2015

Seriekollen: Värnamo GIK

Värnamo GIK

Hemmahall: Aplarinken, kapacitet 1000 pers.

Placering förra säsongen: 10:a i Hockeytvåan södra B, 3:a i Hockeytvåan södra B vår, utslagna av Alvesta i Play off 1 mot kval till hockeyettan.

Träningsmatcher: Värnamo-Nittorp 4-3, Värnamo-Alvesta 4-0, Värnamo-Hanhals 2-3, Värnamo-Osby 2-1, Bäcken-Värnamo 3-4, Boro/Vetlanda-Värnamo 3-6, Värnamo-Bäcken 3-2 e str, Hanhals-Värnamo 4-1

Värnamos trupp på Eliteprospect: http://www.eliteprospects.com/team.php?team=499

Målvakter:

Alexander Emanuelsson och Jakob Karlsson heter målvaktsparet i Värnamo. Båda är nya för säsongen då Emanuelsson är värvad från Ljungby och Karlsson kommer närmast från Trojas J20. Det kan nog bli en hård kamp mellan dem om vem som ska ta förstaspaden.

Backar:

Bland backarna finns det väl ingen som direkt sticker ut utan det verkar vara en jämn uppställning där de flesta har en del rutin från spel i division 2. Henrik Ruud har dessutom en del rutin från division 1 då han spelat med Örebro, Lindlöven och Kumla på den nivån.

Forwards:
Här har man ett riktigt vasst kort i Victor Wallin som man värvat in från Dalen till denna säsongen. Förra säsongen noterade han 21 poäng på 30 matcher med Dalen i Hockeyettan och totalt har han över 200 matcher på division 1-nivå med Halmstad, Jonstorp, Helsingborg och Dalen. Detta har gett 180 poäng så han kommer leverera rejält i denna serien. En riktig nyckelspelare. Andra intressanta forwards är Ted Nilsson och Emanuel Tedenby (bror till Mattias Tedenby) som troligen kommer vara långt framme i interna poängligan.

Värnamo har ett lag som kommer att vara med och slåss om platserna till Alltvåan. Man har en jämn backuppsättning och en del spets framåt. Man har också haft en riktigt stark försäsong där man vunnit 6 av 8 matcher och båda förlusterna har kommit mot Hanhals.


/Ole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar