måndag 7 september 2015

Seriekollen: HA74 Sävsjö

HA74 Sävsjö


Hemmahall: Sävsjö Ishall, kapacitet 1000 pers

Placering förra säsongen: 8:a i Hockeytvåan södra B, 4:a i Hockeytvåan södra B vår.

Träningsmatcher hittills: HA74-Ulricehamn 3-2

HA74 Sävsjös trupp på Eliteprospect: http://www.eliteprospects.com/team.php?team=507

Målvakter:
Målvaktsduon heter Gabriel Popanicic och Felix Carlberg där den förstnämnda av dem hade huvudansvaret under säsongen som gick. Han hade en räddningsprocent på drygt 91% under de 30-talet matcher som han spelade. Det får anses vara klart godkänt.

Backar:
Bland backarna får Tobias Ternelius ses som den klart mest meriterade pjäsen. Han har gjort drygt 100 matcher i division 1 med Mörrum och Vimmerby. Dessförinnan spelade han juniorhockey i Hv71 och Björklöven. Tobias, som har Diö som moderklubb, kom till HA74 förra säsongen och svarade för 11 poäng från sin backposition. Han har även representerad Sverige i ungdomslandslag som 16-18 åring.

Forwards:
En av seriens klart mest meriterade spelare finner vi här i Olof Svensson. Han har gjort över 400 matcher i division 1 med Tingsryd och Mörrum och han kommer förstås bli den store ledaren i detta laget. Det är en imponerande värvning som HA74 gjort här. 256 poäng har han noterat under åren i division 1. Bakom Svensson ser det tunnare ut. Gustav Andersson och Simon Lantz är de som noterade hyggligt med poäng under förra säsongen då båda snittade 1 poäng per match.

HA74 har en av seriens största profiler i Olof Svensson men känslan är att det är lite tunt bakom honom och de kommer få svårt att nå den övre halvan av tabellen. Man har tappat en hel del spelare som var tongivande förra säsongen. Thomas Josefsson noterade 50 poäng på 34 matcher och Branden Eden 27 poäng och ingen av dem är kvar. Inte heller Linus Bladström och backen Niko Kluuskeri som båda har goda meriter från division 1 finns kvar.
Vi kan också notera att Gustav Borglin, som ju har gjort två säsonger med OIK, tränar med HA74 i nuläget så om han skulle skriva på för dem lär han bli en tongivande spelare i deras lag.


/Ole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar