torsdag 10 september 2015

Seriekollen: Jonstorps IF

Jonstorps IF


Hemmahall: Jonstorps Ishall, kapacitet 999 pers.

Placering förra säsongen: 5:a i Hockeytvåan södra B, 2:a i Hockeytvåan södra B vår, Utslagna i Play Off 2 mot kvalserien till Hockeyettan.

Träningsmatcher hittills: Jonstorp-Osby 3-1, Helsingborg-Jonstorp 3-0, Halmstad-Jonstorp 6-4

Jonstorps trupp på Eliteprospect: http://www.eliteprospects.com/team.php?team=332

Målvakter:
Anton Svensson var en stabil målvakt förra säsongen och han noterade fina 93% i räddningsprocent. Statistiskt sett var han seriens bästa målvakt i strid med Tex Williamsson i Tyringe. Det känns som att en hel del ansvar vilar på hans axlar. Tobias Klein och Jesper Jönsson heter de övriga målvakterna i truppen.

Backar:
I nuläget verkar det som att man bara har 6 backar i truppen så man kan ju anta att det ska in någon till där. Sebastian Ström ser ut att vara den man lutar sig emot på den positionen. Med 24 matcher i SHL, 102 matcher i Allsvenskan och 50 matcher i division 1 är han förstås en mycket viktig spelare i Jonstorp. Moderklubben är Helsingborg men han har representerat Rögle, Malmö, Västerås, Sundsvall och Kristianstad under karriärens gång. Även några matcher i Bakersfield i ECHL har det blivit.

Forwards:
Bland forwards så finns det väl inte någon som direkt sticker ut när man går igenom truppen. Emil Condrup har runt 100 matcher i division 1 med Helsingborg så han får väl ses som den mest meriterade. 36 poäng har han noterat på de matcherna. Ifjol fick han ihop 22 poäng på 26 matcher i Jonstorp. Även Mattias Bäckström har ett par säsonger i division 1 på meritlistan. Christoffer Malm är den i årets trupp som gjorde mest poäng ifjol. 26 poäng på 40 matcher blev det till slut.


Jonstorp verkar ha en ganska jämn trupp där ingen direkt sticker ut när man tittar på statistiken. Främsta poängplockaren förra säsongen, Jesper Ekroth är inte kvar. Backen Ström är den klart mest meriterade spelaren och han drar troligen ett stort lass tillsammans med en storspelande målvakt. 
Känslan är att Jonstorp nog inte hamnar i den absoluta toppen av tabellen. Vill dock minnas att man har en lite mindre rink i Jonstorp och det kan nog göra att de har lite större hemmaplansfördel än andra lag.

/Ole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar