måndag 14 september 2015

Seriekollen: Lund Giants HC

Lund Giants HC


Hemmahall: Lunds Ishall, kapacitet: 1000 pers.

Placering förra säsongen: 3:a i Hockeytvåan södra B, 8:a i Alltvåan, Utslagna i Play Off 1 mot kvalserien till Hockeyettan.

Träningsmatcher hittills: Olofström-Lund 0-3, Trelleborg-Lund 2-7, Helsingborg-Lund 5-2

Lunds trupp på Eliteprospect: http://www.eliteprospects.com/team.php?team=1081

Målvakter:
På målvaktssidan är det helt nytt till denna säsongen. Man har tagit in Mathias Nord från Värnamo och Emil Lundberg från Trollhättan. Båda landade på ca 91% i räddningsprocent i sina lag förra säsongen. Det blir nog en tät kamp om förstaspaden mellan dem. Nord stod träningsmatchen mot OIK och gjorde det bra även om han inte sattes på några hårda prov den dagen.

Backar:
Det finns en del intressanta backar i Lunds trupp. Rutinerade Stefan Timglas noterade 34 poäng på 35 matcher från sin backposition i fjol. Freddie Jigmalm har ett par säsongers division 1-rutin precis som Edvin Berg och Erik Lyrvall har fyra juniorsäsonger i nordamerika i bagaget. Förra säsongen delade han mellan Falu och Hammarby och han är ett intressant nyförvärv.

Forwards:
Även på forwardssidan finns det en del intressanta namn som har producerat bra på division 2-nivå. Filip Rubensson har 85 matcher i division 1 utöver en mängd säsonger i division 2. Förra säsongen gjorde han 40 poäng på 31 matcher i Lund. Men han vann inte den interna poängligan för det gjorde Mathias Persson som fick ihop 44 poäng på 35 matcher. Persson är kvar i Lund även denna säsongen. Fredrik Arvebratt och Gustav Eckerberg är två andra killar som är goda för en hel del poäng.

Coach är rutinerade Matti Pauna som har en mängd säsonger i SHL och även en hel del landskamper på meritlistan. Han har vunnit både SM och VM-guld som spelare.

Nu ska vi inte dra för stora växlar av den träningsmatchen som spelades i Olofström för några veckor sen men den spontana känslan är att Lund nog kan vara med och strida om Alltvåan-platserna. Av de lag jag har gått igenom hittills så känns Lund som ett av de jämnaste med killar som har visat bra resultat i division 2 blandat med en del rutin från division 1. Förra säsongen nådde man Alltvåan med god marginal och chansen till repris är god.

/Ole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar