måndag 21 september 2015

Seriekollen: Nittorps IK

Nittorps IK


Hemmahall: Nittorps Ishall

Placering förra säsongen: 11:a i Hockeytvåan södra A, 7:a i Hockeytvåan södra A vår, 2:a i kvalserie A till Hockeytvåan och därmed nedflyttade till Hockeytrean 2015/2016.
Senare fick man en friplats till årets Hockeytvåan då Ljungby drog sig ur serien.

Träningsmatcher hittills: Motala-Nittorp 2-3, Värnamo-Nittorp 4-3, Nittorp-Rönnäng 7-1, Bäcken-Nittorp 8-0, Nittorp-Alingsås 3-6.

Nittorps trupp på Eliteprospect: http://www.eliteprospects.com/team.php?team=326

Målvakter:
Man har tre egna produkter i truppen på målvaktspositionen. Tim Norén verkar vara den mer rutinerade av dem och han ett par säsonger i division 2 samt några matcher i division 1 på kontot. I fjol stod han i Ulricehamn och hade en räddningsprocent strax över 90%.

Backar:
Även på backsidan är det mestadels egna produkter. Den av backarna som ser vassast ut på pappret är dock ingen egen produkt. Det är Jesper Hoffman som har ett par säsonger i J20 SuperElit med Södertälje och Björklöven följt av några säsonger i division 1 med Väsby och Nittorp. Över lag känns det som en tunn backbesättning.

Forwards:
Det mest intressant bland forwards är att man har fyra svårbedömda Letter där. Albert Boluss gjorde visserligen en hygglig säsong i Nittorp i fjol men Leonards Rimjans, Miks Komuls och Artjoms Dasutins är det svårt att sätta in i denna serien. De har förvisso en del J-landskamper för Lettland på kontot så vi får avvakta och se vad de kan bjuda på här i Sverige. I övrigt är det en hel del unga killar som heller inte är lätta att sätta in i sammanhanget.

På pappret har Nittorp en av de klart tunnaste trupperna i serien och de har i princip bara egna produkter tillsammans med fem Letter. Nittorp åkte ur Hockeytvåan i fjol, men fick sen en friplats när Ljungby hoppade av, och de kommer nog få slita hårt för att det inte ska bli en repris på det denna säsongen.

/Ole

1 kommentar:

  1. Bra drag på bloggen fortsätt så.. när kommer spelarintevjuerna i videoformat? skulle varit kul med en reklamfilm inför seriepremiären för just nu känns marknadsföringen av den obefintlig tack för mig

    SvaraRadera