lördag 26 september 2015

Seriekollen: Osby IK

Osby IK


Hemmahall: Osby Ishall, kapacitet 1515 pers.

Placering förra säsongen: 9:a i Hockeytvåan södra B, 5:a i Hockeytvåan södra B vår.

Träningsmatcher hittills: Osby-Karlskrona J20 5-2, Värnamo-Osby 2-1, Olofström-Osby 6-4, Osby-Jonstorp 3-2

Osbys trupp på Eliteprospect: http://www.eliteprospects.com/team.php?team=492

Målvakter:
Osbys målvaktsduo heter Niklas Lindh och Hampus Evaldsson. Lindh är ett nyförvärv från Lund där han statistiskt sett hade ett tungt år i fjol. Evaldsson var backup i Osby förra säsongen och målvaktssidan kan vara ett frågetecken för Osby.

Backar:
Osbys backar ett gäng unga killar där den äldsta är 22 år och sen ligger resten strax runt 20 år. Äldst är Mattias Håkansson som har gjort en del matcher i division 1 med moderklubben Mörrum. Två andra intressanta backar är Anton Virtanen och Erik Jönsson. Virtanen spelade en säsong i division 1 med Enköping i fjol och innan dess gjorde han två säsonger i en amerikansk juniorliga. Jönsson kommer till Osby från ett par säsonger med Tingsryds J-lag varav han hade ett bra år förra säsongen i SuperElit.


Forwards:
På forwardssidan är Tjecken Jakub Komma en viktig stöttepelare. 33-åringen har 220 matcher i division 2 med Tyringe och Osby och det har resulterat i 365 poäng. Dessutom har han gjort en säsong i division 1 för ett antal år sen. Jesper Adolfsson och André Folkestad är två unga killar som noterade bra med poäng förra säsongen. Adolfsson gjorde 29 poäng på 29 matcher och han har före det tillbringat några säsonger i Rögles J20 SuperElit lag med goda resultat. Folkestad fick ihop 26 poäng på 22 matcher. En rutinerad räv är Mikael Tomasson. 34-åringen har ett antal säsonger i division 1 med olika lag men de senaste säsongerna har han tillbringat i Uddevalla i division 3. Värt att nämna är att han faktiskt har gjort 9 matcher i SHL med Malmö. Dock var det för 15 år sen. Självklart är han inte på toppen av karriären nu men tillsammans med Komma är han en mycket viktig pjäs i detta laget. En svårbedömd spelare är kanadensaren Ben Skinner. Han är faktiskt bror till Jeff Skinner i Carolina Hurricanes. Nu kommer han till Osby efter att ha stått över hela förra säsongen. Blir intressant att se om han är fågel eller fisk.

Känslan är att Osby nog kan hålla till på övre halvan av tabellen förutsatt att målvaktssidan håller. Man har rutin blandat med en del unga och hungriga spelare så Osby kanske till och med kan vara med och kriga om Alltvåanplatserna.

/Ole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar