lördag 19 september 2015

Seriekollen: Motala AIF

Motala AIF


Hemmahall: Exeohallen, kapacitet 1200 pers.

Placering förra säsongen: 1:a i Hockeytrean södra D, 1:a i Alltrean södra B, 1:a i kvalserie D till Hockeytvåan och därmed uppflyttade till Hockeytvåan 2015/2016.

Träningsmatcher hittills: Motala-Nittorp 2-3, Motala-Mjölby 5-4 e str, Motala-Tibro 6-3, Nässjö-Motala 5-2, Mjölby-Motala 5-2, Motala-Nässjö 8-5

Motalas trupp på Eliteprospect: http://www.eliteprospects.com/team.php?team=489

Målvakter:
Man har tre målvakter i laguppställningen för tillfället. Mest meriterad av dem är nyförvärvet Simon Zurawski som har spelat i Hockeyettan med SK Lejon de två senaste säsongerna. Adam Carlsvärd och Philip Hanning är de övriga två målvakterna i truppen.

Backar:
Det finns för närvarande bara fem backar i den officiella truppen så här lär man fylla på med ytterligare namn. Känslan är väl att ingen av de backarna sticker ut något speciellt. Man har dock värvat en Isländsk landslagsspelare i Ingthor Arnason. Dock oerhört svårt att värdera hur han står sig i Hockeytvåan.

Forwards:
Forwards har man betydligt fler och mest meriterad där är Marcus Schelin. Han har 233 matcher i division 1 med bla Vimmerby, Motala och Mjölby. På dessa matcher har han noterat 114 poäng. Han ser ut att bli en mycket viktig kugge i detta Motala. Amerikanen Andrew Deters kommer närmast från spel i collegeliga ”over there” och han är väl ett av de mer intressanta korten i detta laget.  Man har ytterligare en Isländsk landslagsspelare i Johann Leifsson.


Motala som är nykomlingar i serien då de tog klivet upp efter ett år i division 3 känns som ett av de mer svårbedömda lagen i serien. Förutom möjligen Schelin så saknas det riktiga profiler i laget. Känslan är att de troligen kommer hålla till på den nedre delen av tabellen och jag skulle bli väldigt förvånad om de skulle strida om platserna till Alltvåan.

/Ole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar