lördag 5 september 2015

Seriekollen: Boro/Vetlanda

Då tar vi en genomgång av ännu ett motståndarlag, nämligen:

Boro/Vetlanda


Hemmahall: Borohallen, kapacitet 2000 pers.

Placering förra säsongen: 4:a i Hockeytvåan södra B, 5:a i Alltvåan, Utslagna i Play off 1 på väg mot kvalserien till Hockeyettan.

Träningsmatcher hittills: Inga

Boro/Vetlandas trupp på Eliteprospect: http://www.eliteprospects.com/team.php?team=480

Målvakter:
Man verkar ha samma målvaktsduo som förra säsongen i Joakim Berggren och Anton Dunåker där den förstnämnda av dem har varit den som stått de flesta matcherna. Han ser också ut att ha gjort ett riktigt bra jobb då han landade på en räddningsprocent på 92% under fjolåret.

Backar:
I Henrik Gustafsson och Ted Svensson har man två rutinerade backar på division 2-nivå. En kul fakta om Svensson, som har Kristianstad som moderklubb, är att han för några år sedan gjorde en säsong i Skien IHK i norska fjärdeligan! och där noterades för 80 poäng på 17 matcher. Det är ett hyggligt snitt som back. En intressant back kan Thim Skog vara. Han hade ett riktigt bra år i Tingsryds J20-lag i fjol och om han fixar övergången till seniorhockeyn så blir han nog nyttig för Boro/Vetlanda. Kim Carlsson har 20-talet matcher i division 1 på meritlistan och det är han ensam om.

Forwards:
När vi snackar rutin så kan vi lika gärna gå in på Joakim Andersson direkt. Han gjorde fantastiska 14 säsonger i klubben, som också är hans moderklubb, innan han förra säsongen lade skridskorna på hyllan och blev assisterande tränare. Nu har han valt att göra comeback och han lär bli en bra tillgång om fysiken fortfarande är som den ska. Totalt har han gjort 269 matcher i division 2 och noterat respektabla 371 poäng. Bästa poängplockare ifjol var Emil Bihorac och han finns fortfarande kvar i truppen. Göteborgaren med Frölunda som moderklubb gjorde 42 poäng på 36 matcher. Han har också ett 40-tal matcher i division 1 innanför bältet. Man har en ”dubbelpassare” i laget i Evan Mackintosh som har både amerikanskt och engelskt pass. Han har spelat i allt från juniorhockey på amerikanska östkusten till den Nya Zeeländska ligan. En säsong i Spanien har också hunnits med och nu är det dags för debut i Sverige. Förra säsongen spelade han i den brittiska andraligan. Återstår att se hur bra han kan producera här. En annan som sticker ut lite i truppen är blott 15år gamla Linus Karlsson. Förra säsongen noterade han 29 poäng på 20 matcher i Boro/Vetlandas J20-lag och det är bra om man är 5-6 år yngre än sina motståndare. Adam Nilsson är ett nyförvärv som tillhört Oskarshamn men som förra säsongen var utlånad till Västervik. Nästan 30 matcher blev det där och med det är han den som har flest division 1-matcher i laget. Han har faktiskt noterats för en match i OIK under säsongen 13/14.

Känslan är väl att Boro/Vetlanda inte kommer att tillhöra toppen av serien men man har en del intressanta spelare i laget. Man har dock tappat två riktiga poängmaskiner i Marcus von der Geest och Victor Lindman som båda har tagit klivet upp i Hockeyettan.

/Ole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar