onsdag 23 september 2015

Seriekollen: Nässjö HC

Nässjö HC


Hemmahall: Höglandsrinken, kapacitet 1200 pers.

Placering förra säsongen: 7:a i Hockeytvåan södra B, 6:a i Hockeytvåan södra B vår.

Träningsmatcher hittills: Nässjö-Borås ?-?, Ulricehamn-Nässjö 5-3, Nässjö-Motala 5-2, Nässjö-HA74 4-3 e str (cup), Nässjö-Alvesta 2-3 e fl (cup), Boro/Vetlanda-Nässjö 5-2 (cup),  Motala-Nässjö 8-5

Nässjös trupp på Eliteprospect: http://www.eliteprospects.com/team.php?team=491

Målvakter:
Nässjö har tre unga målvakter i truppen där Henrik Karlsson är den äldsta med sina 20 år. Han har värvats in från Dalens J20-lag till denna säsong och ska nu göra sin första seniorsäsong. Emil Karlsson och Viktor Olausson är 19 respektive 17 år och alltså fortfarande juniorer. Det ser lite riskabelt ut, åtminstone på pappret, att ha en trio med så unga målvakter.

Backar:
Bland backarna ser det ganska tunt ut på av det man kan läsa sig till. Blekingekillen Björn Kullberg har spelat J-hockey med Kallinge, Karlskrona och Tingsryd. Efter det har han spelat två säsonger med Gislaved i division 2 och verkar dessutom ha gjort det bra. 

Forwards:
Forwardssidan består till största del av unga killar som inte har så mycket seniorerfarenhet. Man har värvat in två killar från Oskarshamns J20-lag till denna säsongen Herman Roth och Jesper Jansson heter dem och de verkar ha producerat hyggligt i J20 Elit. Precis som bland backarna så finns det inga spelare med meriter från några högre nivåer än division 2.

Nässjös lag består till största del av unga killar och det är en ganska så meritlös trupp på pappret. Högst troligt kommer Nässjö att få hålla till i nedre delen av tabellen. Allt annat vore en positiv överraskning.

/Ole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar