torsdag 17 september 2015

Seriekollen: Mjölby HC

Mjölby HC


Hemmahall: Toyota Material Handling Arena, kapacitet 1500 pers.

Placering förra säsongen: 6:a i Hockeytvåan södra B, 1:a i Hockeytvåan södra B vår, Utslagna i Play Off 2 mot kvalserien till Hockeyettan.

Träningsmatcher hittills: Mjölby-Tibro 5-2, Motala-Mjölby 5-4 e str, Tranås-Mjölby 5-0, Boro/Vetlanda-Mjölby 4-3, Mjölby-Motala 5-2.

Mjölbys trupp på Eliteprospect: http://www.eliteprospects.com/team.php?team=324

Målvakter:
Marcus Besterman och Oliver Källbom heter målvaktsparet i Mjölby. Båda har spenderat juniortiden i Linköpings organisation och har därmed en bra hockeyutbildning i bagaget. Besterman är den mer rutinerade av de båda och han har gjort fem säsonger i division 1 med Mjölby innan de åkte ner i division 2 till förra säsongen. Hans räddningsprocent i fjol landade på strax över 90%.

Backar:
På backsidan känns Victor Carlsson som den största stjärnan. Han har 180 matcher i division 1 med Vita Hästen och Mjölby samt några bra år i J20 SuperElit med Linköping där han bland annat blev Svensk Mästare 2006. 75 poäng har det blivit i division 1 och förra säsongen noterade han 40 poäng på 36 matcher i division 2. Från Tranås har man hämtat Emil Lagerqvist som också har en mängd rutin från division 1 sedan tiden i TAIF.

Forwards:
Klart mest intressant bland forwards känns Klas Leidermark som nyligen blev klar för spel i klubben efter att ha stått över hela förra säsongen. Han är fostrad i Brynäs där han gjort ett par riktigt bra säsonger i SuperElit och han blev Svensk Mästare 2009. Efter det spelade han i högsta Collegeligan i nordamerika under fyra säsonger innan det sen blev en säsong med Sundsvall i division 1. Kommer troligen producera riktigt bra med poäng i division 2. Christian Andersson-Gran och Andreas Besterman noterade båda över 50 poäng i Mjölby förra säsongen så det råder ingen tvekan om att det finns offensiv kraft i detta laget.


Mjölby kommer troligen vara ett lag för den övre halvan av tabellen. Man missade Alltvåan i fjol men var sen totalt överlägsna i fortsättningsserien. Med ett par poängmaskiner framåt och en väldigt intressant värvning i Leidermark så kan det räcka långt mot många av lagen i denna serien.

/Ole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar