söndag 20 september 2015

Segrar och Svärda på besök

Osby besegrades med 6-4 i dagens träningsmatch och Blekinge-OIK är fortfarande storebror OIK.

Stundtals spelade OIK riktigt bra och när man höjde farten var man nån klass bättre än Osby. Första perioden var godkänd och den andra var bra men vad som hände i tredje perioden vet jag inte riktigt.
Att gå 0-3 känns inte helt bra även om det bara handlar om en träningsmatch.
Bättre fokus än så krävs när det ska spelas om viktiga poäng.

Gjorde intervjuer med Hellström och Greken efter matchen. Kan ses på klubbens hemsida senare.

Vår trio från Kanada visade att de kommer bidra med en hel del poäng denna säsongen. Dave kommer att hänga en hel del baljor i framförallt PP. Rolandsson är en trevlig överraskning och Belmin kan bli ett fint tillskott om han blir kvar i klubben denna säsongen.
Å att Dennis kommer vara en av seriens mest stabila målvakter är lika självklart som att Zlatan inte har någon att leka med i fotbollslandslaget.

Fick en trevlig pratstund med Thomas "Svärda" Svärdström som var på besök. Även han lirar i division 2 för tillfället. Efter tre år i OIK hamnade han ju i Danmark säsongen 12/13. Där åkte han på en hjärnskakning mot slutet av säsongen och sen flyttade han hem till Sandviken igen. Han missade nästan hela säsongen 13/14 pga den skadan men i slutet av den säsongen kom han tillbaka och var med om att spela upp Sandviken i division 2. Å där håller han fortfarande till.
Huvudsysselsättningen just nu är dock studier och hockeyn är mer en kul hobby. Han tyckte dock att hockeyn var roligare än på mycket länge just nu.
Förra säsongen mötte han Leclair och Mendelsohn ett par gånger och han trodde att de skulle passa bra här nere också.

"Synd" att han pluggar där uppe, annars hade han kunnat vara en rolig ersättare till Wennström som ju lämnade i fredags.

Vi kan också notera att J18 vann sin seriepremiär mot Boro/Vetlanda idag. 4-2 blev slutresultatet. Härligt med seger i premiären och målen stod Simon Knez 2, Jesper Bøgelund och Max Nilsson för.
Den här satsningen man gjort på Hockeygymnasiet har slagit väl ut och juniorhockeyn känns intressantare än på väldigt länge.

Vill även nämna ett annat OIK-lags resultat idag. OIK:s 10-11 åringar mötte Kristianstad på bortaplan.
OIK vann den matchen...
Med 33-0...
Imponerande!

/Ole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar