torsdag 3 september 2015

Seriekollen: Alvesta SK

Då tänkte jag dra igång en liten genomgång av lagen som vi kommer möta nu under hösten. Många nya bekantskaper blir det och det är inte helt lätt att värdera hur bra/dåliga lagen är. När alla lagen gåtts igenom ska jag försöka mig på ett litet tabelltips också. Först ut är Alvesta.

Alvesta SK


Hemmahall: Virdavallens ishall. kapacitet 1200 pers

Placering förra säsongen: 2:a i Hockeytvåan södra B, 4:a i Alltvåan, vidare från Play off, 6:a i kvalserien till Hockeyettan.

Träningsmatcher hittills: Värnamo-Alvesta 4-0

Alvestas trupp på Eliteprospects: http://www.eliteprospects.com/team.php?team=603

Målvakter:
Man har samma målvaktsduo som förra säsongen i Alexander Lindberg och Johan Salomonsson. Den förstnämnde var förstamålvakt och jag minns matchen här i Olofström i kvalserien i våras där han gjorde en ruskigt bra insats. Hans räddningsprocent förra säsongen låg runt fina 92%. Salomonsson har rutin från både Allsvenskan och division 1 så känslan är att Alvesta har det bra ställt på målvaktsfronten.

Backar:
Här känns det inte riktigt lika bra ställt. Ingen av backarna i nuvarande trupp har några meriter från spel högre än division 2. Alexander Svensson är rutinerad på division 2-nivå, har Alvesta som moderklubb, och var den back som noterade flest poäng i fjol. Robin Danielsson kan vara en intressant spelare. Han tillhör de äldre backarna i laget och har fyra säsonger med college och universitetshockey i Nordamerika i bagaget när han nu ansluter till Alvesta. Moderklubb är Växjö.

Forwards:
På denna position finns det några intressanta namn. Oliver Holm är rutinerad och har runt 100 division 1 matcher på meritlistan. Ifjol var han bästa poängplockare i Alvesta och gjorde skapliga 55 poäng på 51 matcher. Erik Lagerblad har nyligen förlängt sitt kontrakt med klubben och även han gjorde bra med poäng i fjol. Han har även haft två bra säsonger i Växjö Lakers J20-lag och det är också Lakers som är hans moderklubb.  Benny Berglund känner vi till från ett par säsonger i Nybro och även han har drygt 100 matcher i Hockeyettan i bagaget.

På tränarsidan har man två välkända namn. Inte så kända som ledare men som spelare. Linus Bladström (huvudtränare) har vi ju stött på under flera säsonger när han spelade i Kallinge och Chris Nybeck (assisterande tränare) från hans tid i Nybro. Båda gör nu sina första säsonger som coacher.

Sammanfattningsvis så känns det spontant som att Alvesta nog kommer hålla till på övre halvan av tabellen då man har det bra ställt på målvakts och forwardsfronten även om man verkar ha tappat en del spelare av bra kvalité i Markus Eriksson, Robin Hedström och Martin Eliasson.


Det blir en intressant värdemätare när vi möter Alvesta på söndag. 

/Ole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar