måndag 5 oktober 2015

Jobbet gjort och tre nya poäng

OIK fixade tre nya poäng när Motala besegrades med 5-2 på bortaplan.
Har själv inte sett matchen så kan inte uttala mig för mycket om den men man verkar ha haft lite problem spelmässigt under första perioden trots ledning men sen fick man fart på det egna spelet under andra och tredje perioderna.

Två av två är en bra start och i nästa omgång är det dags för derby hemma mot Osby.

Belmin har toppat formen rejält och noterade 2+2 idag. Övriga målskyttar var Leclair, Viktor Nilsson och Mendelsohn.
Bra fart på linan med Belmin, Mendelsohn och Leclair med andra ord då de låg bakom fyra av de fem målen.
28 räddningar noterar Dennis i kassen och efter två matcher ligger hans räddningsprocent på 95%. Det är starka papper.

Fem av sex matcher i serien slutade som jag trodde. OIK, HA 74, Jonstorp, Värnamo och Boro/Vetlanda vann planenligt. Trodde Alvesta skulle kunna slå Lund men där blev det fel.
Övriga matcher idag slutade så här:
Osby-HA 74 1-2, Jonstorp-Mjölby 3-2, Värnamo-Nässjö 5-1, Boro/Vetlanda-Nittorp 6-2 och Lund-Alvesta 4-1.

Boro/Vetlanda, Lund, HA 74 och OIK är fullpoängare efter två omgångar.

J18 hade också match idag. De mötte Karlskrona på bortaplan. Första perioden blev ganska avgörande. KHK hade 4-0 där men OIK fick in en reducering med en sekund kvar av perioden. Den verkar ha fått igång laget för man tog sig närmare och närmare och i början av tredje perioden var ställningen 4-3. OIK plockade målvakten mot slutet och gick för en kvittering men i stället avgjorde KHK i tom kasse och vann med 5-3. OIK:s mål gjordes av Simon Knez, Sören Dietz Larsen och Max Håkansson.
Efter fyra spelade matcher ligger man tvåa i tabellen.