onsdag 14 oktober 2015

Back on track

3-1 seger hemma mot Sävsjö och den segern sitter lite extra skönt med tanke på matchen i söndags mot Mjölby.
Det såg lite försiktigt ut innan man tog ledningen och senaste insatsen satt kanske lite i skallarna.
Sen släppte det lite när man tagit kommandot och på något sätt så kändes det som att man hade kontroll på matchen hela vägen.
HA74 tryckte på lite mot slutet men OIK försvarade sig riktigt bra matchen igenom. Lite slarv i egen zon vid deras mål men det kan man leva med när vi gör tre och de gör ett.
Bra boxplay idag, speciellt under den fyraminutaren vi fick i andra perioden.
PP, ja det fick vi bara prova på en gång och då var det bra press.
Grönis, Leclair och Rolandsson målskyttar.

Dagens pluspoäng ska gå till 16-åriga Søren Dietz Larsen som jag tycker skötte sig riktigt bra idag. Fick spela med Harrison och Viktor Nilsson och han gjorde det bra. Fin fart, vilja och bra fysik och han tog verkligen för sig. Blir intressant att se hans fortsatta utveckling.

Dennis Karlsson fick på sig sina nya, helsvarta benskydd och de funkade direkt. En riktigt bra match från honom och dubbelräddningen han gör med 1,5 minut kvar av matchen är av högsta klass!

Publiksiffran 548 är riktigt bra. Onsdagar är inga bra dagar för hemmamatcher med tanke på skiftandet på Volvo. På tre hemmamatcher har vi nu haft 2 022 pers vilket ger ett snitt på 674 så här långt. Riktigt bra och det är dubbelt så bra som näst bästa lag i serien.
Vi kan ju jämföra med Kallinge och Mörrum i Hockeyettan som snittar 755 resp 597 så här långt.

De övriga matcherna ikväll:
Alvesta-Motala 6-4
Precis som jag trodde på förhand så var det dags för Alvestas första seger idag. Det såg dock mörkt ut ett tag då man låg under med 1-3 men lyckades alltså vända.

Nittorp-Osby 5-2
Succé direkt för Nittorps nya huvudtränare Remstam. Jobbigare dock för Osby som bara har 1 poäng efter 5 omgångar och blott 8 gjorda mål. Där hade man förväntat sig mer.

Nässjö-Mjölby 4-6
Även Mjölby vann planenligt men det satt hårt åt. Underläge inför sista perioden med 3-2 men fyra mål i rad i tredje perioden fixade segern.

Boro/Vetlanda-Jonstorp 2-4
Boro åkte på sin andra raka förlust efter att haft full pott efter tre omgångar. Jonstorp vässade formen inför mötet med OIK på söndag.

Lund-Värnamo 6-3
Lund fortsätter imponera och behåller serieledningen Man hade 4-0 drygt halvvägs genom matchen och det känns som att de sen hade bra koll.