fredag 9 oktober 2015

Sammanfattning av härlig kväll

Oj vad härligt!
Tre poäng i derbyt mot Osby smakar riktigt gott en fredagskväll som denna.

Spelmässigt så saknas det en del denna kvällen. Men vad som är härligt är att laget i den tredje perioden plockar fram en rejäl dos vilja. Det kändes som att man i den andra pausen bestämde sig för att gå ut och se till att alla poängen skulle stanna här.
Så blev det också och OIK är tillsammans med Boro/Vetlanda de enda lagen med full pott efter tre omgångar.

Dennis Karlsson är största anledningen till att det var likaläge inför sista perioden. Utan hans storspel mellan stolparna hade vi nog varit i underläge efter två perioden.

Sen har vi kvällens derbykung: David Norrman.
Han levererar ett hattrick en kväll som denna. Första målet är ju en målvaktstavla men de två andra målen är riktiga krigaremål. Pucken bara skulle in.
Underbart att en kille med så stort klubbhjärta som David har får sån här utdelning.

En annan sak som saknades främst under de första två perioderna är det fysiska spelet. Känns som att Osby vann den kampen ganska lätt under period 1 och 2. Å så ska det inte behöva vara.

Konstaterar att nivån på domaren idag inte var den högsta. Slashingar och hakningar vid handskarna var tydligen tillåtet ikväll och i stället letade man riktiga skitsaker i kampsituationer.
Vore bättre om man istället försökte bestraffa de spelförstörande momenten.

849 personer uppgick kvällens publiksiffra till. En riktigt härlig siffra!
Dessutom var det bra tryck rakt igenom hela matchen, så stort cred till Steelers Support!

Det var inte bara de tre poängen som gladde idag.

Efter två perioder kommer två OIK-supporters med stora hjärtan för klubben fram till sportcheferna Arto och Pompom och överlämnar 5000 kr vardera till klubben. Otroligt stort!!
10 000 kr är ett riktigt bra bidrag och det är ju ingen hemlighet att man letar efter ett tillskott på backsidan.

Klubben körde ju en insamling till Cancerfondens rosa bandet-kampanj idag.
Man skulle ju skänka halva sin halva av halva potten.
Totalt sålde man halva potten lotter för fina 10 620 kr. Det innebär att vinnande lott tog hem 5 310 kr samt att klubben skänkte 2 655 kr (halva sin halva) till cancerfonden.
Efter matchen kom huvudtränare Johan Hellström fram och bidrog med en femhundralapp till det skänkta beloppet. Riktigt bra!
Dessutom såldes ju munkar och hittills var man uppe i 300 kr där men man fortsätter sälja under helgens ungdomsmatcher så förhoppningsvis stiger den summan lite till.
Lär komma en sammanfattning på klubbens hemsida när man skickat över pengarna till Cancerfonden.

Värnamo-Alvesta tjuvstartade den fjärde omgången ikväll. Hemmalaget vann med 4-0 och Värnamo hänger med i toppen. Däremot har Alvesta fått en riktigt tung start med bara 1 poäng på 4 matcher.

En riktigt härlig fredagskväll går mot sitt slut.