söndag 22 november 2015

Revansch!

Uppe i Mjölby åkte OIK på en svidande 9-3 förlust.
Idag visade man att det inte var det rätta OIK den kvällen och revanschen var ett faktum när OIK besegrade Mjölby med 5-2.

Den första perioden var sömnig och händelsefattig från båda håll.
I den andra perioden blev det dock åka av. OIK satte upp farten rejält och hängde 2 baljor genom Harrison och Lindarv. Harrisons mål var en riktig delikatess när han snärtade upp pucken i krysset.
När Mjölby sen satte sin reducering blev det lite ängsligt i OIK och gästerna tog över matchen helt i 7-8 minuter. Kvitteringen var nära flera gånger men OIK höll ut.
I stället kom kvitteringen i början av sista perioden. Men efter det målet så visade OIK upp en riktigt härlig moral och vilja. Man återtog ledningen och såg sen till att ta ännu en trepoängare på hemmaplan. Leclair, Harrison och Grönqvist målskyttar.

7 hemmamatcher - 7 segrar och maximala 21 poäng!

Vi har tre ungdomar som får mycket istid i matcherna. Jacob Bøgelund, Søren Dietz Larsen och Philip Andersson. Alla tre gjorde bra ifrån sig ikväll men Bøgelund får ett extra omnämnande. Han går in som center mellan Harrison och Leclair och gör ett alldeles lysande jobb. Ikväll är han utan tvekan en av de bättre på isen. Riktigt härligt att se!

Lite synd att det bara var 381 pers på plats en sån här match. Lite förvånande med tanke på ett par segrar i rad, söndag och topplag på besök. Kanske gjorde snön att en del stannade hemma. Men nu hoppas och tror vi på bättre uppslutning nästa söndag. Nu när det börjar dra ihop sig behövs stödet.

I och med segern idag så är OIK uppe på samma poäng som 4:an Jonstorp. Å man är endast 3 poäng från serieledande Lund.
Det är riktigt jämnt från plats 1 till 6.

Jag tror Mjölby är ett lag för Alltvåan. Lund likaså. Tror även att OIK grejar det nu när man har fått upp ångan. Sen blir det strid om den fjärde biljetten.
Spännande sista 7 omgångar som väntar.

Jag har gjort mängder med intervjuer i samband med OIK:s matcher under 4-5 år nu. Men ingen intervju kommer i närheten av den som gjordes med Torbjörn "Hytten" Viktorsson ikväll. Hytten är en riktig legend och han levererar både på och utanför isen. Intervjun med honom finns med i detta klippet. Jag rekommenderar starkt att man tar en titt