söndag 15 november 2015

Håller hemmaformen i sig?

Idag är det dags för hemmamatch mot Motala.
Förhoppningsvis kan den fina hemmaformen hålla i sig.
Fem hemmamatcher har spelats och OIK har full pott med 15 inspelade poäng på dessa matcherna.

Motala ligger platsen före OIK i tabellen och båda lagen har 20 poäng vilket är 4 poäng mindre än Boro som ligger på den eftertraktade fjärdeplatsen. Det är med andra ord en väldigt viktigt match idag och det gäller nog att knipa tre poäng för att inte glappet uppåt ska bli för stort.

Greken saknas fortfarande och Hytten får fortsätta mellan stolparna. Dessutom saknas Tommie och Bøgelund.

Brukar ju titta lite på statistiken innan matcherna och idag kan vi se att Motala har tagit ledningen i 6 av sina 12 matcher och man har vunnit alla 6. OIK har tagit ledningen i 5 av 12 matcher och vunnit 4 av dem. Så det är två lag som är bra på att hålla i ledningen.
Motala är för tillfället bästa laget i PP i serien med nästan 29%.

De har också en hel del poängstarka spelare i laget.
Av de 6 första spelarna i seriens totala poängliga finns 3 i Motala. Marcus Schelin är bäst i serien med 25 poäng (13+12) och även Andrew Deters med 18 poäng (6+12) och Jimmy Bothén 17 poäng (4+13) finns med där i toppen.
Flest poäng i OIK har Grönis med 15 poäng (5+10).

Idag är jag tyvärr inte på plats så det blir ingen liverapportering från min sida.

J20 spelade match igår och de besegrade Mörrum med 5-4 efter overtime.

Övriga matcher idag:
HA74-Osby
Två ruskigt formsvaga lag. HA har förlorat 6 raka matcher och Osby har bara tagit 1 poäng på 12 matcher. Idag måste något lag vinna. Tar Osby chansen? Nja, tror nog på hemmalaget.

Nässjö-Värnamo
Hemmalaget svarade för en stark insats och slog Boro borta i fredags. Värnamo slog OIK i onsdags. Tror Värnamo kan ta en seger till här.

Nittorp-Boro/Vetlanda
Nittorp slog Lund borta senast vilket är mycket starkt och innan dess tog man poäng mot Jonstorp. Boro förlorade mot Nässjö senast och lär vara revanschsugna. Tror på liten fördel för bortalaget.

Mjölby-Jonstorp
Omgångens riktiga toppmöte och seriefinal. Jonstorp har 8 raka segrar och toppar serien. Nu kommer de få rejält motstånd borta mot Mjölby. Lär bli en tuff och jämn match. Fördel hemmaplan?

Alvesta-Lund
Lund har nu två raka förluster och har tappat några positioner i tabellen. Här tror jag dock att de vinner då de är ett bättre lag än Alvesta.

/Ole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar