onsdag 4 november 2015

Fantastisk skön vändning

Det finns segrar och så finns det sköna segrar.
Kvällens seger ligger i den senare kategorin. Serieledarna på besök, underläge långt in i matchen trots en bra insats men så får man utdelning på kriget och fixar segern. Härligt, och det är både laget och fansen värda!

Å nej, första målet vann inte. Som tur är.
Statistiken innan match sa ju att Lund var obesegrade i de matcher som de tagit ledningen. 8 av 8 hade man.
Även idag tog Lund ledningen. Men OIK såg till att bryta Lunds första mål-trend.
3-1 blev det efter det att Grönqvist, Wijk och Rolandsson skickat in pucken i kassen sista åtta minuterna.

Dagens insats av OIK var riktigt bra sett till 60 minuter. Idag hade man ingen downperiod eller svacka utan man krigade på hela vägen även om det tog 52 minuter innan man fick in pucken i mål.
Men när väl nollan var spräckt så rullade det på och segern blev säker till slut.

Sägas ska att det inte är en tillfällighet att Lund var serieledare innan dagens match. De var riktigt bra och jag blir mycket förvånad om de inte är ett av lagen i Alltvåan efter jul.

Ungdomarna Jacob Bøgelund och Philip Andersson fick mycket speltid och gjorde det väldigt bra. Riktigt kul å se.

Det var 402 pers på plats idag, säsongens näst lägsta, men jag tror ändå att taket nästan lyfte lite när Wijk dundrade in 2-1 målet. Riktigt bra tryck då.

Nu är halva serien spelad. OIK har 20 poäng av 33 möjliga. Jag hade nog trott att man skulle haft några poäng till men det känns ändå som att man är på rätt väg nu. Framförallt spelmässigt så har det börjar ordna till sig ordentligt på slutet. Det blir en intressant andra halva av serien. En placering till måste vi ta minst och spelar vi som idag så kommer vi göra det.

Nu blir det en veckas uppehåll innan nästa match.

Alvesta, Mjölby, Motala och Jonstorp vann de övriga matcherna.
Osby kunde inte matcha Motala på hemmaplan. 1 poäng på de första 11 matcherna kan ingen vara nöjd med. Nittorp kickade coachen efter fyra omgångar och var först ut. Ska vi gissa på att nästa förändring på ledarsidan sker i Osby?