fredag 14 augusti 2015

Snart ispremiär å liten truppkoll

Då har lagets sista pass innan ispremiären på måndag avverkats.
Coach Hellas är nöjd med vad han sett dessa veckorna och nu kan jag tänka mig att spelarna är ruskigt sugna att gå på is!

Premiären är kl 17:45 på måndag. Det kommer saknas en del spelare då. De tre transatlanterna är inte på plats förrän vid månadsskiftet så de saknas tillsammans med Tommie som inte heller ansluter ännu.
Med andra ord så kommer det vara rejält med juniorer med på isen nu.
Utan dem som nämndes ovan så är det ju 5 backar och 6 forwards kvar i truppen. Troligen så blir det då i alla fall 1-2 backar och 5-6 forwards plus en målvakt från J-laget som får vara med nu till en början.
Å de lär ju kriga på utav bara fan. Finns ju gott om platser för dem att hugga på då det ju ska in en hel juniorfemma i seniorlaget så småningom,
Dessutom kommer ju första träningsmatchen nästa helg så då får de visa upp sig i match också.
Vilka som får chansen nu i början var inte klart ännu utan juniorstaben med Albin i spetsen ska plocka fram ett gäng till måndag.

I och med att Tommie blev klar så är nog baksidan stängd utifrån. 6 backar är ju klara och ska vi gissa på att två juniorbackar lyfts upp när serien sen närmar sig.
Ska erkänna att jag i nuläget inte har så bra koll på killarna i J-laget men Philip Andersson och Anton Gullers fick ju chansen redan i fjol vid flera tillfällen så de är nog rätt så aktuella. Men det finns garanterat fler killar som är sugna på en plats i A-truppen.

På forwardssidan finns i nuläget 9 spelare klara. Verkar som att man jobbar på att få in ytterligare en spelare som inte kommer från J-truppen. Utöver det så borde det ju då handla om 2-3 forwards från juniorerna som ska "upp".
Bland J-forwards har jag ännu sämre koll men det finns ju ett par danska killar som visade framfötterna i fjol och säkert kan ligga bra till nu om de fortsätter sin utveckling.

Vem som blir backup till Dennis i kassen har jag inte en aning om. Johannes Ohlsson, som gjorde ett succéartat inhopp när Malm var sjuk i fjol, skadade tyvärr ett knä i våras om jag minns rätt, och vad jag hört verkar han tyvärr missa hela denna säsongen.

Nu tar vi helg å sen samlas vi i HBM-Arena på måndag!

/Ole

2 kommentarer:

 1. Skriver du för klubben? Hur smart är det att gå ut med tilltänkta namn innan killarna i J-truppen själv fått nåt besked eller ens fått bevisa vad de går för?
  Visserligen var ett par J-spelar med förra säsongen (på bänken) och det säger inte så mycket om de "duger" eller inte.
  Det finns fortfarande juniorer som inte fått chans som har kvalité att spela i division 2.
  Nä, inget skoj för killarna att läsa detta innan tränarna fått säga sitt. De juniorer som inte får chans i år kanske inte ens stannar kvar om allt ska ske bakom deras ryggar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej "Anonym"...

   Jag skriver även nyheter och referat för klubbens hemsida när de informerar mig om vad som ska läggas ut där. Här skriver jag vad jag tycker och tänker, för mig själv och för vem som kan tänkas vilja läsa det.
   Om du nu har läst detta inlägget så ser du att det står:
   "Men det finns garanterat fler killar som är sugna på en plats i A-truppen."

   Jag har inte den blekaste aning om vilka spelare som Johan/Albin ser som aktuella för spel i OIK denna säsongen.
   Det tror jag heller inte att de flesta av lagets fans har så därför namngav jag de killar som fick chansen under fjolåret för att försöka ge en liten bild av hur ett lagbygge skulle kunna se ut. Ingenstans står det att någon av dessa killar har en given plats.

   Jag är också fullt övertygad om att alla spelare som är intresserade av att ta en plats i A-truppen kommer att försöka göra det oavsett vad det står eller inte står i ett blogginlägg på nätet.

   mvh
   Ole

   Radera