söndag 14 februari 2016

Förutsättningarna inför avslutningen

Ja idag är det dags för sista omgången av Alltvåan.
OIK torskade mot Lund i onsdags och har därmed inte avgörandet i egna händer längre i kampen om en direktplats till Play off 2.
Nu krävs seger mot Kungälv i den sista omgången, vilket absolut inte är en omöjlighet, men dessutom så måste Hanhals förlora mot Bäcken. Å chansen till det är i det närmaste obefintlig.
Så OM OIK tar tillbaka andraplatsen idag kan vi skita i det som står i resten av detta inlägg.
Blir vi 3a eller 4a så är följande mer intressant

Alltvåan-tabellen inför sista omgången:


Lag 1-2 går direkt till Play off 2. Lag 3-8 får spela Play off 1 med start på torsdag.

Vilka får man då möta i Play off 1?
Jo så här ser det ut:


Som tabellen är just nu (OIK ligger 3a) så skulle man alltså få möta det lag som kommer 3a i fortsättningsserie B. OM OIK förlorar mot Kungälv samtidigt som Lund besegrar Mjölby så blir OIK 4a och får då möta det lag som slutar 3a i fortsättningsserie A.
Vilka är då det?

Så här ser tabellerna ut i fortsättningsserierna:
B:


A:OM OIK blir 3a i Alltvåan så får man alltså möta Motala eller Alvesta i Play Off 1 som tabellerna ser ut just nu. Motala möter Osby i sista omgången och Alvesta möter HA74.
OM OIK blir 4a i Alltvåan så får man möta Töreboda, Ulricehamn, Kållered eller Hovås i Play off 1. Fyra helt okända lag som man har noll koll på. I sista omgången i den serien möts Hovås-Borås, Ulricehamn-Töreboda, Kållered-Trollhättan.

Där har ni förutsättningarna inför dagens avgörande. Ikväll vet vi om OIK får en veckas uppehåll eller om vi kliver in redan i Play off 1 och då gör vi det med hemmamatch på torsdag mot något av lagen som är uppräknade ovan.
Returen spelas sen på lördag och om det krävs en tredje och avgörande match så spelas den hemma på söndag.

/Ole

1 kommentar: