söndag 6 december 2015

Tre poäng ska vi ha

I veckan kom beskedet att Niklas Persson och Rasmus Willman inte kommer spela vidare denna säsongen av olika anledningar.
Det var väl kanske inte helt oväntat med tanke på att de bara spelat 3 respektive 4 matcher i serien.

Några nyförvärv verkar inte aktuella i nuläget och man har rätt gott om forwards ändå.
Juniorerna Jacob Bøgelund och Sören Dietz Larsen har ju fått en hel del speltid och känslan är väl att de kommer fortsätta finnas med i A-truppen nu. Precis samma sak gäller nog backen Philip Andersson som funnits med bland de sex backarna som spelat de senaste matcherna.

Kollade med coach Hellström och man kommer matcha på sex backar så länge det inte tillkommer några skador där. Gullers och Bech matchar med juniorlagen.

Idag är det dags för bortamatch igen. Nittorp är det som gäller och för OIK:s del så gäller det att komma hem med tre poäng.
Man kommer till spel med i stort sett samma lag som i onsdags. Skillnaden är att Sören Dietz Larsen inte är med idag.
Kedjan med Harrison-Grönqvist-Leclair hade bra tryck i anfallszon vid flertalet tillfällen senast. Känslan är att den linan har hittat varandra bra och jag tror att vi kommer få se en del poäng från dem idag.

Nittorp sänder matchen på webben för klart överkomliga 7 dollar.
Sändningen hittar ni här

Domare i dagens match är för övrigt "legenden" Janne Byhlin som har funnits med när OIK spelat i Hockeyettan i många år. Vill minnas att han är en av de bättre domarna och med tanke på hur kvalitén varit i hockeytvåan så känns det bra att han är med här.

Övriga matcher idag:
Alvesta-HA74
HA är klart på gång och jag tror de kommer tillhöra toppen av fortsättningsserien efter jul. Alvesta har inte imponerat och jag tror på bortaseger.

Mjölby-Lund
Kvällens toppmöte. Lund torskade oväntat mot Osby senast. När dessa lagen möttes i Lund så vann skåningarna. Idag tror jag Mjölby tar revansch på hemmaplan

Boro/Vetlanda-Osby
Osby är ju lite på gång nu efter tränarbytet och segern mot Lund senast imponerar. Här tror jag dock inte man rår på Boro även om jag önskar att man gjorde det eftersom OIK jagar Boro i tabellen

Nässjö-Jonstorp
Här håller vi ju klart på hemmalaget med tanke på att Jonstorp är 3p före OIK i tabellen. Dessvärre tror jag inte att Nässjö har kapacitet att besegra Jonstorp trots hemmaplan.

Värnamo-Motala
Motala har 0-17 på de två senaste matcherna vilket känns mycket märkligt. Denna matchen kan nog gå lite hur som helst. Kanske lite fördel för hemmalaget.

/Ole

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar